+34 932 065 560 | info@amasociados.es

abr. 282014
 

El nostre estudi d’interiorisme i decoració ha dut a terme l’arquitectura interior d’un habitatge unifamiliar a Barcelona. Un disseny que es va projectar sobre els plànols arquitectònics de l’estudi Canadés Arquitectes, compartint i dissenyant l’interior fins a consensuar el treball complet. Es va construir des dels seus fonaments, de la mà de tot l’equip creatiu i facultatiu, desenvolupant un treball de construcció amb acabats i resultats decoratius desitjats.
Els propietaris ens van encarregar un treball d’interiorisme que reflectís un estil contemporani i atemporal, amb amplis espais i dotat d’alta tecnologia domotitzada. Ens vam adaptar completament al gust i necessitats de les persones que habitaran la casa, ja que amb això s’aconsegueix harmonia, equilibri i bona energia.
La casa havia de ser molt sòlida en materials per a un bon manteniment i un sa envelliment amb el pas del temps. Tots els materials van ser triats conjuntament amb la propietat i es va valorar la funcionalitat, prioritzant en moltes ocasions sobre l’estètica.
Un objectiu important era la coordinació de l’obra general amb la integració dels gremis que realitzaven les instal·lacions d’acord al disseny final, construint i decorant alhora.
Es va dissenyar molt mobiliari. En arquitectura interior és important la distribució de zones, dotant-la d’espais i passos amb els seus tancaments adequats, amb envans corredissos o dissenys de portes. També cal tenir en compte que els volums dels mobles per a cada ús formen part d’aquest ball que crea la simfonia de tota la decoració, vestint-los amb els materials adequats perquè, a la vegada, formin un conjunt molt gràfic. Cal destacar la suite principal, el capçal i vestidor, formant espais íntims i donant moviment al conjunt: envans corredissos que oculten prestatges que actuen com a portes; o els bufets del saló-menjador que, amb un joc de leds, ens donen diferents plànols de continuïtat, transparencia i profunditat, deixant lliures mòduls baixos ben il·luminats que donen llum al passadís creant misteri. D’aquesta manera, tota la casa va agafant un fil conductor perquè la composició general arribi a tenir un sentit. Aquest principi d’arquitectura interior ajuda a deixar una bona base perquè els propietaris la ornamentin al seu gust aconseguint, precisament, un altre dels objectius: convertir-la en LA SEVA CASA.
De tot el mobiliari a mida que vam fabricar destaca l’escala, una labor artesanal a càrrec de la ebanisteria ICESA, que vam optar per perllongar fins al soterrani, on estàn situats el celler, la cambra de bricolatge, la sauna, el gimnàs i el garatge.
La relació de mobles va ser triada juntament amb la propietat d’acord als seus gustos. Al menjador cal destacar la taula de dos peus d’acer i sobre de cristall de Cassina i les cadires de pell modelo New Anna d’Andreu World. Al saló, sofàs de pell negres de Grassoler, dues butaques de pell vermella de Poltrona Frau, taules laterals amb sobre de pell de Mateo Grassi i taula de centre amb sobre de cristall model Summe de Emmemboli. La decoració de la sala de música es va complementar amb una taula tècnica i cadira, tots dos de Vitra.
Per als paviments es va seleccionar un gres acabat en formigó i taula de roure vernissada a l’aigua. A les parets vam optar per revestiments de fusta de roure i laca segons disseny i, com a picades d’ullet, papers de paret de Wallpaper i pintura decorativa imitant el ferro i el formigó. La resta de parets es va pintar de blanc.
La il·luminació es va disposar, per preferència del client, a força de focus modulars de la firma Deltalight, complementat amb tires de leds en llocs estratègics i encastats en l’ebenisteria. Vam disposar llums d’adorn per potenciar els llocs de més ús, com els llums del menjador model Skygarden de Flos o el llum de la cuina de Marcet. A la sala d’estar vam col·locar llums model Jazz de Vivia i el model Galilea de Karpien i, a la sala de música, tres làmpares penjades de Foscarini. Els llums de les tauletes de nit són el model Naomi de Karpien. Tot el material d’il·luminació va ser subministrat per Gaudir.
La zona més destacable és el saló menjador per la seva transparència i estades amb diferents nivells a doble altura, units per la xemeneia, que actua com a eix vertical, donant la sensació que aguanta tots els plànols. El sostre del menjador està realitzat en fusta de roure a força de llistons que, en la seva continuïtat, fa de barana a la zona o sala de música.
Un dels racons més divertits de projectar va ser el petit bany de cortesia inspirat en els colors i imatge del Barça, del que el client és molt aficionat. Va ser un pols molt simpàtic del que seríem capaços de crear i vam superar el repte.
La nostra principal satisfacció ha estat complir les expectatives dels propietaris, els qui se senten feliços amb el resultat. Ara gaudeixen d’una llar que, sens dubte, s’adapta a la seva personalitat i està preparat per compartir amb la família i amics.

Fotos: Mireia Rodríguez i AM Asociados

 Posted by at 9:13 am

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)